Alone! alone! : lives of some outsider women - Dinnage, Rosemary (New York : New York Review Books, 2004)
De alleenstaande vrouw, de partner en muze, de zieners, de exoten, de heruitvinders en de opgeslotenen: verschillende types vrouwen komen aan bod in dit werk. Onder hen enkele bekende namen zoals Simone Weil, Clementine Churchill (echtgenote van), Giuseppina Verdi (echtgenote van), madame Blavatsky en Katherine Mansfield, maar Dinnage besteedt bijvoorbeeld ook aandacht aan heksen en prostituées.
Includes bibliographical references and index.
Keywords: Women authors -- Biography; Women -- Biography