Human art project : exhibition of the XII, World Congress of Psychiatry, Yokohama 2002 - Thomashoff, Hans-Otto, 1964- (New York : Schattauer, 2002)
Thomashoff en de andere auteurs gaan in dit boek op zoek of er iets van het ziektebeeld terug te vinden is in de kunst die patiënten in de psychiatrie maken: kan je aan de hand van de tekening zien of iemand schizofreen is, of epilepsie heeft, of ... ??? Een combinatie van illustraties en tekst. In het oog springt het werk van Hugo Heikenwaelder (dat de cover siert) en Kanta Sasaki, dat te zien was op de tentoonstelling Ikigai in het Museum Dr. Guislain.