My boyfriend is artsy : I am the fashionista - Garnetti-Khalaf, Jessica; Demeester, Leen (Oostkamp : Stichting Kunstboek, 2022)
Mensen die beweren dat kunst en mode twee verschillende werelden zijn, worden hier op hun plaats gezet: de auteurs en geïnterviewden maken duidelijk dat beide richtingen elkaar wel degelijk raken en hand in hand gaan. We zien in dit boek bijvoorbeeld hoe Mondriaan een bron van inspiratie is voor ontwerper Stijn Helsen en hoe Edouard Vermeulen een ode brengt aan Rothko. Een kleurrijke figuur als Walter Van Beirendonck kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Textiel en mode zijn een heel onderschatte kunstvorm!