Beneath the water tower : the Graylingwell Heritage Project - Edom, Gillian; Graylingwell Heritage Project 2015 (Chichester : Graylingwell Heritage Project, 2015)
De psychiatrische instelling Graylingwell Hospital opende in 1897 de deuren. Het deed later o.a. dienst als veldhospitaal tijdens de oorlog. Het Graylingwell Heritage Project wil een herbestemming geven aan deze gebouwen, en om het project te bekostigen gaven ze o.a. deze mooi geïllustreerde, lijvige folder uit die ons de geschiedenis van de instelling vertelt. Maak kennis met de kapel, de boerderijen, de keukentuin, de patiënten, de kinderen, het personeel, het patiëntenmagazine, het sociale leven, de muziek- en toneelhall, de bank, ... Het was van in het begin de bedoeling dat Graylingwell zelfvoorziend zou zijn, een wereld op zich zou zijn die voorzag in zijn eigen middelen. Een heel interessant experiment!