Un siècle de génocides - Kaliski, Chaïm, 1930-; Lallemand, Roger; Sojcher, Jacques, 1939- (Brussel : Didier Devillez, 1998)
Chaïm Kaliski geeft in dit boek een beeld van één eeuw genocides via tekeningen en tekst. Het boek vangt aan met een tekening die ons confronteert met de Armeense volkerenmoord door de Turken en eindigt bij de Algerijnse oorlog. Verder zien we tekeningen en lezen we teksten over de slachting van de Tutsi's in Rwanda, de manier waarop de Koerden worden behandeld door de Turken, de burgeroorlog in Bosnië, de hongersnood in Noord-Korea, de oorlog in Cambodja, de rode Khmer, de onderdrukking van Tibet, het Nazisme, ...