Asile de la Sainte Famille pour enfants aliénés à Manage : règlement d'ordre intérieur et de service. - Asile de la Sainte Famille pour enfants Aliénés (Turnhout : Asile de la Sainte Famille pouf enfants aliénés, 1905)
Alle gangbare regels in dit instituut voor krankzinnige kinderen staan netjes opgeschreven in dit reglement: het hoofdstuk "Service administratif" begint met de melding dat de directeur baas is van de instelling, het hoofdstuk "Service médical" zegt ons dat de hoofddokter alles regelt wat de medische zorg betreft, in "Service religieux" lezen we dan weer dat de aalmoezenier zich ontfermt over het zielenheil van de kinderen, de "service économique" staat in voor de gebouwen en materialen en tenslotte lezen we in het hoofdstuk "Service d'éducation et de surveillance" hoe het onderwijs en de ateliers precies georganiseerd worden. Het reglement is gelezen en goedgekeurd door de toenmalige minister van Justitie, J. Van Den Heuvel.