Végétalité, Art Brut et féminins - Beuvin, Flavie, 1994- (Villeneuve d'Ascq : Septentrion, 2024)
Flavie Beuvin is doctor in de Kunstwetenschappen en gaat in dit boek dieper in op het fenomeen van bloemen en planten die opduiken bij vrouwelijke kunstenaars in de outsiderkunst: waar staan deze bloemen precies voor, welke boodschap willen deze kunstenaressen precies brengen met die symboliek van bloemen? Het boek is vooral een theoretisch werk, maar enkele illustraties maken duidelijk waar Beuvin het precies over heeft: het kleed dat Jeanne Laporte-Fromage ontworpen heeft is prachtig om zien en kan gerust naast andere textielkunst liggen, bij Madge Gill komt niet haar textielkunst maar haar gekende tekenkunst aan bod, ook het kleed van Marguerite Sirvins mag gezien worden en het werk van Aloïse Corbaz kennen we ook al langer.