Bouwhistorisch overzicht van de Guislainsite : een architecturale analyse vanuit een maatschappelijk perspectief van 1857 tot 2000 - Pinket, Emma; Van Den Driessche, Maarten; Roets, Griet (2024)
Een fenomenaal werk, beginnend bij de horror van het Geeraard de Duivelsteen, tot de laatste aanpassingen in 2000, bekeken vanuit verschillende standpunten, waarbij bijvoorbeeld ook gewaarschuwd wordt voor het ondoordacht slopen van historisch erfgoed. Heel veel theoretische analyses, geschreven op een manier die voor elke leek verstaanbaar is, en rijk geïllustreerd met foto's uit het gesticht, plannen en vergunningen
Masterproef voor het behalen van de academische graad van Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Architectuur. Academiejaar 2023-2024.