Het elektrisch paradijs : de komst van stroom en de transformatie van het huiselijk leven - Van Doornen, L. J. Ph.; Krüger, Meta (Zutphen : Walburg Pers, 2022)
"De komst van de elektriciteit vanaf eind negentiende eeuw bracht een ongeëvenaarde verandering van het dagelijks leven op gang. Terwijl het land van stroom werd voorzien, kwam vanuit vooruitgangsoptimisme en verheerlijking van de techniek een leger van uitvinders op de been dat op zoek ging naar toepassingen. Dit bracht ons bijvoorbeeld de gloeilamp. Maar er was meer, zeker binnenshuis. Want niet alleen de wijze van verlichting veranderde, ook die van huishoudelijk werk, verwarming en persoonlijke verzorging. Stofzuigers, keukenapparatuur, haardrogers, scheerapparaten: spullen die enkele generaties geleden het huiselijk leven op z'n kop zetten vooral dat van de vrouw. De auteurs lopen met u door de verschillende vertrekken van de woning en laten een keur aan ooit revolutionaire en vaak prachtig ontworpen artikelen uit hun eigen omvangrijke collectie de revue passeren."-- Publisher information.
Includes bibliographical references (pages 205-206).
Keywords: Household appliances, Electric -- History -- 19th century; Household appliances, Electric -- History -- 20th century