Musée Jean Cocteau : collection Séverin Wunderman - Bernasconi, Célia; Musée Jean Cocteau, Collection Severin Wunderman (Gent : Snoeck, 2011)
Wunderman en Cocteau leerden elkaar beter kennen in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw. Wunderman startte een eerste Cocteau-museum op. De dichter schonk alle werk uit dit museum aan zijn woonplaats Menton: de stad nam deze gift graag aan, architect Rudy Ricciotti ontwierp een nieuw museum, en deze catalogus werd uitgegeven naar aanleiding van de plechtige opening van dit nieuwe Cocteau-museum. Jean Cocteau was een heel veelzijdig kunstenaar: we zien stills uit films, tekeningen, keramiek, sculpturen, ...
Keywords: Cocteau, Jean, -- 1889-1963.