The last asylum : a memoir of madness in this time - Taylor, Barbara, 1950- (London : Penguin Books, 2015)
Toen de Canadese historica Barbara Taylor bezig was met haar doctoraat kreeg ze last van angstaanvallen en ze zocht haar toevlucht in alcohol en kalmeringsmiddelen. Dit maakte dat ze terecht kwam in Friern Hospital, een instelling voor psychiatrische patiënten. Taylor startte een psychoanalyse op, maar dit verhinderde niet dat ze nog tweemaal in de instelling terecht kwam. In dit boek schrijft ze haar ervaringen neer.