Tove Ditlevsen, de biografie - Andersen, Jens, 1955-; Post-Oostenbrink, Lammie (Amsterdam : Das Mag Uitgevers, 2023)
Biografie van Tove Ditlevsen. En wie is deze Ditlevsen dan wel? Ze werd na haar overlijden, in 1976, misschien wel de grootste literaire ster uit Denemarken. Ditlevsen schreef autofictie en gebruikte zichzelf en haar naasten genadeloos in haar schrijven. Ze schreef over psychische aandoeningen, misbruik en moederschap, gender, verlangen, seks en schrijven, vanuit het perspectief van iemand die nergens echt leek bij te horen.
Keywords: Ditlevsen, Tove, -- 1917-1976.