Willem van Genk, de eenheid van het spinnenweb : biografie van een ongekend genie - Van der Weide, Jack (Amsterdam : Boom, 2024)
Willem van Genk is zonder twijfel de gekendste Nederlandse outsiderkunstenaar. Hugo Borst verwoordt het mooi op de achterflap: "Van Genks gedachtenwereld met zijn beeldrijke vertalingen van stations, steden en systemen heeft een aanzuigende werking. Uit zelfbescherming dompel ik mij echter nooit langer dan een halfuurtje onder in zijn waanzinnige universum. Het is bedreigend, verpletterend." Van waar komen die beelden allemaal, wat speelde er allemaal in het hoofd van de kunstenaar, welke herinneringen en emoties hingen vast aan deze afbeeldingen ??? Lees het allemaal in deze uitgebreide, prachtig geïllustreerde en diepgaande biografie.
Met literatuuropgave, register
Keywords: Biografie