Verslaving : een handboek voor arts en hulpverlener - Geerlings, Peter J., 1939-2011; Van Beek, Geert, 1920-2001; Wolters, Erik Ch. (Utrecht : Bunge, 1980)
ALGEMEEN GEDEELTE 1. Het verslavingssyndroom 2. Psychologische achtergronden van het verslavingsgedrag 3. Hormoonregulatie bij verslavingsgedrag 4. Medische implicaties van het verslavingssyndroom SPECIAAL GEDEELTE 5. Het alcoholaddictiesyndroom 6. Hypnosedativa 7. Psychostimulantia 8. Psychodysleptica 8. Narcotische analgetica 10. Snuifmiddelen (solventia) 11. Niet narcotische analgetica
Keywords: Substance dependence; Verslaving -- Hulpverlening; Verslaving