Distortion - Kasatani, Yoshiaki; Walbers, Rob (Kazuraki : Yamanami Kobo, 2014)
Fotoboek waarin Yoshiaki Kasatani het verhaal vertelt van atelier Yamanami, waar psychiatrische patiënten elke dag opgevangen worden en op een creatieve manier aan de slag kunnen. Kasatani is met hen aan de slag gegaan, heeft met hen gedanst, kleding ontworpen om in te dansen, ..., en stelt zich de vraag niet of je dit outsiderkunst of art brut of wat dan ook wil noemen. De enige vraag die hij stelt is de volgende: hoe kwam het over bij Rob Walbers, de fotograaf die alles vast legde op foto.