Brandpunten : deel 2 handleiding - De Wit, Vic; Van Dyck, Jos A. C. (Jozef Alice Constant), 1922-1999 (Antwerpen : De Nederlandsche Boekhandel, 1976)
Bedoeling is de leerlingen van de hoogste klassen van het secundair onderwijs kennis te laten maken met actuele thema's: taal, onderwijs, mens en maatschappij, leefmilieu, ..., onderverdeeld in klassen als overschatting van het onderwijs, knoeien met ons leefmilieu, mogelijkheden van kernenergie, ...