Aan de basis van het leven (de absorberende geest) - Montessori, Maria, 1870-1952; Prins-Werker, J. J. (Amsterdam : Van Holkema en Warendorf, 1949)
Pedagoge Maria Montessori legt in dit boek haar leer uit die zegt dat een kind ook zonder de hulp van opvoeders en leraars zichzelf zal ontwikkelen tot een volwaardige menselijke persoonlijkheid.