Verslag omtrent de inrigting voor doofstommen-onderwijs te Rotterdam, over het veertiende jaar van haar bestaan 1866-1867 : uitgebragt in de algemeene vergadering van leden, den 19den julij 1867 - Symons, A. (Rotterdam : Inrigting voor doofstommen-onderwijs, 1867)
Een ietwat misleidende titel: verschillende teksten, redevoeringen, ... zijn hier bij elkaar gebundeld: zo is er bijvoorbeeld de herdenking van het vijfentwintig jarig bestaan van de instelling in 1878 en botsen we ook op een doodsbrief bij het overlijden van A. Symons in 1892. Komen bijvoorbeeld aan bod: de Duitsche of Ammansche methode door D. Hirsch, bijdragen van directeur Bikkers of een verslag over de Audigeen-Verrier door A. F. Fehmers.