Biometrie en gehandicapte wezens - Van Risseghem, J. (S.l. : J. Van Risseghem)
De biometrie houdt zich bezig met het meten van het lichaam: aan welke normen, maten, voldoet een ideaal lichaam ... en welke afwijkingen komen we allemaal tegen. Een heel theoretisch werk, eigen uitgave in beperkte verspreiding, waarbij alles heel droog wordt opgesomd en de auteur, een geneesheer-hygiënist en licentiaat lichamelijke opvoeding, in het tweede deel dieper ingaat op spierziekten, hersenletsels, groeistoornissen, stofwisselingsziekten zoals diabetes en reuma, accidentele aandoeningen zoals amputaties, blinden en doofstommen, epileptici en geestesafwijkingen.