Rusland 1917-1922 : [de bolsjewiki en de uitschakeling van andersdenkende linkse revolutionairen] - Jar, Hans (Rotterdam : De Vrije, 1967)
Uitgave van De Vrije, Anarchisties Tijdschrift, dat, zoals het toen hoorde, de progressieve spelling gebruikt en in dit nummer naast "De Russische revolutie en de Nederlandse anarchisten" ook spreekt over "De Russiese kunst na 1917".