Camiel Van Breedam - Wils, Etienne; Pinxten, Rik (Hendrik), 1947-; Van Breedam, Camiel, 1936-; Vandevelde, Julien ([Antwerpen]. : Ander-zijds, 2018)
Camiel Van Breedam (°Boom 29/06/1936) maakte in 1956 zijn eerste werken: reliëfs en kleine zinken beelden. Later volgden assemblages, collages, objecten, beelden, environments. tentoongesteld op vele plaatsen in binnen- en buitenland.0Invloeden en inspiratie komen onder meer van: het loodgietersatelier van zijn vader, de Rupelstreek en de steenbakkerijen, Paul Klee, etnische kunst, Indianen, Joseph Cornell, de Russische avant-garde, Chaïm Soutine, Oskar Schlemmer, Bauhaus, De Stijl, dromen, nachtmerries en ROOD.0Zijn sociaal engagement vormt de rode draad en het bindend element
Impressum: Dit boek kwam tot stand op initiatief van de Stichting Liedts-Meesen. Het werd voorgestelt ter gelegenheid van de tentoonstelling Camiel Van Breedam van 17 februari tot en met 4 maart 2018 in de Zebrastraat in Gent
Text englisch, französisch, niederländisch
Keywords: Breedam, Camiel van, -- 1936-.