Het kerkelijk jaar christelijke feestdagen vroeger en nu. - Bieritz, Karl-Heinrich; van der Marel, Maarten (Amsterdam Prometheus, 1995)
In dit boek brengt de auteur de vergeten betekenis van het christelijk jaar weer in herinnering. Op heldere en boeiende wijze schrijft hij over de oorsprong, de symboliek, de vorm en de huidige liturgie van de feesten die iedereen kent. Door te beginnen met de analyse van onze tijdsbepaling in dag, week en jaar komt Bieritz uiteindelijk tot de beschrijving van de feestcycli rond Pasen, Kerstmis en de heiligenfeesten. Duidelijk komt naar voren hoe fundamenteel de structuur van onze maatschappij door het christelijk kalenderjaar wordt bepaald.
Bevat register en bibliografie