Ik had honger. - Tochten van Hoop (Antwerpen Halewijn, 2013)
Al tien jaar organiseert 'Tochten van Hoop' in Antwerpen en Brussel wandelingen die leiden naar plaatsen waar men normaal niet komt en waar men duidelijke sporen vindt van de positieve en hoopvolle manier waarmee in de stad met armoede wordt omgegaan. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt de organisatie een boek uit over de zeven werken van Barmhartigheid. Ieder thema wordt uitgewerkt aan de hand van duiding, getuigenissen, een meditatietekst en verwerkingsvragen. Met sprekende foto's over samenleven in de grootstad. Het boek zelf is een leestocht van Hoop geworden! Over aanwezigheid, nabijheid, hulpvaardigheid, maar ook over rechtvaardigheid, solidariteit, strijdvaardigheid. En over het samen gaan van beide. Het inleidend hoofdstuk is van Roger Burggraeve. De foto's zijn van Brandpunt 23, Pixel Team en Tram 66-sociale fotografie.