Het liefste wat ik heb de mooiste gedichten over ouders en kinderen. - Smeyers, Jos.; Godon, Ingrid (Leuven Davidsfonds, 2006)
Dit boek volgt de weg van het kind in liefdevolle gedichten. Van de geborgenheid in mama's buik en de allereerste schreeuw, over jaren vol spelen en stout zijn tot het loslaten dat ouders moeten loslaten en kinderen hun eigen weg gaan.