De lange reis naar binnen. - Arts, Herwig; Peetermans, Daniël (Leuven Davidsfonds, 1990)
Flitsende neonlichten, dure auto's, de zoveelste reclameclip voor waspoeder die witter wast dan wit... Het materiële saat nummer één op de hitlijst. Herwig Arts slaat resoltuut een andere weg in. Als een speleoloog daalt hij af, op zoek naar de 'verloren' dimensie van de moderne mens. In zijn rugzak draagt hij de bijbel en het gedachtengoed van denkers en dichters als proviand, in zijn herinnering ervaringen en geboortenissen uit het daglijks leven. Trefzeker leidt hij de lezer naar de woestijn van het hart. (Bron: covertekst)
Keywords: 248.1 -- Ascetische theologie