Ieder voor allen de Belgische Boerenbond 1890 - 1990. - Casseau, Anita; Mahieu, Johan 1941-; Pluymers, Magda; Vandeweerdt, Peter; Van Molle, Leen.; Vints, Luc.; Kenya Agricultural Documentation Centre (Leuven BB. Economaat, 1990)
Velen kennen de Boerenbond van naam. Weinigen hebben inzicht in zijn talrijke functies. Doorheen zijn honderdjarige geschiedenis werd hij opgehemeld én verguisd. Voor de enen is hij een emancipatorische kracht, voor anderen een bolwerk van katholiek conservatisme.De Boerenbond is een uniek organisatiemodel, steunend op een merkwaardige combinatie van economische, sociale, politieke en religieuze belangenverdediging. De efficiëntie van zijn werking heeft hem herhaaldelijk in conflict gebracht met andere belangengroepen in de Belgische samenleving.
Bevat bibliografie en index
Keywords: Belgische Boerenbond -- History; 316.343.64 <493> -- Boerenstand --(sociale stratificatie)--België; 63 <09> <493> -- History of agriculture--België; 949.3.03 -- Geschiedenis van België: Nieuwste Tijd; 949.3 -- Geschiedenis van België