Hotel Molokai hoe Damiaan een thuis gaf aan de melaatsen. - Eynikel, Hilde; De Veuster, Jozef sanctus 1840-1889 (Tielt Lannoo, 2009)
'Hotel Molokai', zo noemden de melaatsen de pastorie van Pater Damiaan. Iedereen was er welkom. Het was een eenvoudig huisje, niet kraaknet maar wel proper, zonder luxe of frivoliteiten. Twee maanden na Damiaans dood werd de pastorie gesloopt. Het werk van pater Jozef De Veuster als melaatsenverzorger op het Hawaïaanse eiland Molokai kent tot vandaag een zeer grote weerklank. Pater Damiaan wordt in 2005 verkozen tot Grootste Belg. Op 11 oktober 2009 wordt hij heilig verklaard door paus Benedictus XVI, als patroon van onder andere lepraleiders en aidspatiënten. Damiaanbiografe Hilde Eynikel schetst aan de hand van honderden originele documenten en getuigenissen een scherp en objectief beeld van de mens Damiaan in al zijn facetten. Het resultaat is een boeiend levensverhaal dat leest als een roman, met talloze nieuwe inzichten die de voorbije jaren aan het licht kwamen. (Bron: covertekst)
Keywords: 266 <799> -- Missies. Evangelisatie. Zending--Hawaï; 929 DE VEUSTER, JOZEF -- Biografie. Genealogie. Heraldiek--DE VEUSTER, JOZEF