Dialoog en participatie over hedendaagse uitdagingen van het christelijk geloof. - Bieringer, R. (Reimund); Elsbernd, Mary; Ibita, Ma. Marilou S.; Lataire, Bianca; Pollefeyt, Didier 1965- (Leuven Acco, 2010)
Dit boek vertrekt vanuit de overtuiging dat godsdienstmoeheid en desinteresse het gevolg zijn van het opsluiten van het religieuze in het verleden en van de weigering de mens als partner te laten deelnemen aan het religieuze gebeuren. Daarom moet de christelijke godsdienst zijn fundamentele gerichtheid naar de toekomst herontdekken en de exclusieve normatieve waarde van het verleden onder kritiek plaatsen. Het christelijk geloof heeft nood aan een visioen en een droom. In de hoofdstukken van dit boek worden centrale thema's van het christelijk geloof in het perspectief geplaatst van een normativiteit van de toekomst: Bijbels fundamentalisme, de nieuwe mogelijkheden van de Bijbel in het digitale medium, de persoon van Jezus in historisch perspectief, de woorden van de johanneïsche Jezus, de vraag van het lijden van Jezus en van de mens in het algemeen, sociale rechtvaardigheid en in het bijzonder de vraag van het menselijk bezit, de ecologie en de rol van de vrouw.
Bevat literatuurlijst
Keywords: Church and the world; Theology, Doctrinal -- Popular works; 239*01 -- Toekomst van het christendom