Het goddelijk gevoel een geschiedenis van de religieuze ervaring. - Geybels, Hans 1971- (Kapellen Pelckmans, 2005)
Deze studie is een theologische ideeëngeschiedenis. De nadruk ligt op de ontwikkeling van ideeën, minder op historische feiten. De hier gepresenteerde onderzoeksresultaten draaien rond de historische betekenisontwikkeling van de religieuze ervaring en hoe die evolueert van een kenmodus naar een object van kennis. Veralgemend mogen we namelijk stellen dat in de Oudheid en de Middeleeuwen theologie ervaring creëert, terwijl in een aantal moderne en postmoderne stromingen ervaring theologie creëert: een doel wordt een middel. (Bron: inleiding)
Met register
Keywords: Experience (Religion); Religion -- Philosophy; 21*02 -- Filosofie en religieuze ervaring. Religious experience