Gods sacramentele aanwezigheid in de wereld van vandaag hulde aan professor dr. Lambert Leijssen bij zijn emeritaat. - Boeve, Lieven 1966-; Knieps-Port le Roi, Thomas 1961-; Leijssen, Lambert (Leuven Acco, 2008)
Gods aanwezigheid in de wereld is allesbehalve vanzelfsprekend. Vindplaatsen van God zijn schaars geworden. Ook voor wie gelooft dat God zich in de mens Jezus heeft meegedeeld, is het goddelijke niet zomaarte ontwaren in het menselijke zien en aanraken. Wie de Onzichtbare in het zichtbare wil ontdekken, dient zich hiertoe een bijzondere wijze van waarnemen en benaderen eigen te maken. Symbolen, sacramenten en rituele handelingen van de religieuze gemeenschap vormen plaatsen en momenten om de aandacht te scherpen en ontmoeting mogelijk te maken. Want, evenals in het alledaagse leven, komt God ons eerder in stille glans dan in verblindende helderheid nabij. De bijdragen in dit boek gaan op zoek naar sporen van het goddelijke licht in het menselijk bestaan en in de sacramentele praxis van de christelijke gemeenschap. Met deze feestbundel willen collega's en vrienden hulde betuigen aan Lambert Leijssen die gedurende vele jaren sacramentologie en liturgiewetenschappen aan de K.U.Leuven heeft gedoceerd, en in 2007 met emeritaat is gegaan. Doorheen zijn onderwijs- en onderzoeksactiviteiten heeft hij ons op zijn eigen bescheiden wijze als geen ander op Gods 'stille glans' in de wereld attent gemaakt. (Bron: covertekst)
P. 383-393 : academische bibliografie van Lambert Leijssen
Vier van de 26 bijdragen in het Frans
Keywords: Festschrift - Libri Amicorum; Presence of God; Sacraments; 264 <082> -- Liturgie--Feestbundels. Festschriften; 265 -- Sacramenten:--algemeen