Elk kind is een held - Van Lysebetten, Chris; Borremans, Michael (Tielt LannooCampus, 2016)
De organisatie Habbekrats neemt het op voor alle kinderen die niet over basisrechten beschikken of daarin door de samenleving tekort worden gedaan. Met een uniek model geeft de vzw jongeren de kansen die ze van hun omgeving niet krijgen. Elk kind is een held doet dat model uit de doeken. Respect, authenticiteit, juist luisteren en het onvoorwaardelijk aanvaarden van elke jongere zijn daarbij basiswaarden. Door de nadruk te leggen op gelijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid, op warmte en het belang van de waarheid, streeft Habbekrats samen met de jongeren naar een positieve aanpak van problemen. Met echte verhalen van 'kansenjongeren' schetst dit boek het ontstaan en de werking van Habbekrats. Soms triest, soms intens gelukkig, maar altijd met jongeren in de hoofdrol.