Is dit nu de Islam? hoe ik als moslim voor nieuwe tijden ga : rationeel, Europees en verzoenend - Benhaddou, Khalid 1988- (Gent Borgerhoff & Lamberigts nv, 2016)
Khalid Benhaddou is de verpersoonlijking van de 'rationele islam', een moderne islam die de westerse democratische regels en de Europese verlichtingswaarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran. Met dat ideaal werkt hij als imam in Gent en als coördinator van het Netwerk Islamexperten dat, in samenwerking met het departement Onderwijs, de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegengaat.In dit boek vertelt hij hoe de Koran echt moet worden gelezen en niet letterlijk maar wel in zijn historische context moet worden begrepen. Hij spreekt over de extreme islam en zijn terroristische uitwassen en hoe je die concreet kan bestrijden. Hoe je jongeren weg kan houden van radicalisering. En hij houdt een warm pleidooi voor een 'mondiale verlichting van de islam', where east meets west.
Keywords: Bee Collection