Tot geloof komen bijbelse perspectieven op geloofsgroei - Steegen, Martijn, 1982-; Kevers, Paul. (Leuven Acco, 2016)
Geloven is vandaag allesbehalve vanzelfsprekend. In de Bijbel lijkt geloven nochtans een evidente zaak. Bijbelteksten laten zich lezen als getuigenissen van gelovige mensen en in bijbelverhalen treden personages op die spontaan gelovig zijn. Maar het is de vraag of die analyse volledig klopt. Bij nader inzien blijkt "tot geloof komen" ook in de Bijbel een groeiproces te zijn, dat bovendien op heel uiteenlopende wijzen kan verlopen.
Dit boek bundelt de lezingen van de Didachè-bijbelcursus over het thema "Tot geloof komen. Bijbelse perspectieven op geloofsgroei" (augustus 2015).
Verslagboek Didachè-studiedagen Bijbel 2015
Keywords: 22 <063> -- Bijbel--Congressen -- La Bible. Ecriture sainte. Livres sacres--Congressen