Het leven leren leven : over praktische mystiek. - Jansen, Bram (Tielt Lannoo, 2002)
Vragen over de zin van ons bestaan zijn van alle tijden. Wij willen graag weten hoe we aan antwoorden komen op levensvragenover bijvoorbeeld relaties, gezondheid en ziekte, leven en dood. De westerse cultuur maakt het ons steeds moeilijker om te zoeken op de enige plaats waar die antwoorden echt te vinden zijn, namelijk in onszelf. Wij staan dus voor de uitdaging om opnieuw naar de stem van ons eigen zielsverlangente leren luisteren, om zodoende een weg in het leven te vindendie bij ons past en die vrede en vreugde brengt.