In naam van God een nieuwe geschiedenis van de kruistochten. - Phillips, Jonathan; Tieleman, Marianne (S.l. Nieuw Amsterdam Uitgevers, 2009)
Dit boek werpt een nieuw licht op de geschiedenis en de culturele, politieke en religieuze betekenis van de kruistochten. De auteur vertelt het complete verhaal van de opkomst, de expansie, de neergang en het einde van de kruistochten. Bovendien wijst hij op de echo ervan in onze tijd, de grimmige werkelijkheid van Al-Qaida.
Bevat literatuurlijst en register