Mensen vormen voor morgen Liber amicorum Luc Delanghe. - De Cruyenaere, Leo; Herrebosch, Erik.; Malfliet, Peter; Pauwels, Leo; Peersman, Marc.; Quintiens, Hugo.; Raes, Piet.; Stevens, Jef.; Van den Bossche, Stijn; Van Hecke, Mieke; Van Hoofstadt, Lieve; Delanghe, Luc (Antwerpen Halewijn, 2010)
De rode draad doorheen het boek ligt voor de hand: hoe helpen we mensen te vormen zodat die vanuit een eigen christelijke identiteit en met respect voor andersdenkenden, hun verantwoordelijkheid in een pluralistische maatschappij kunnen opnemen in de kerk en in de samenleving? Diverse auteurs werden gevraagd om een reflectie te geven op het thema: Leo De Cruyenaere, Erik Herrebosch, Peter Malfliet, Toon Osaer, Leo Pauwels, Marc Peersman, Hugo Quintiens, Piet Raes, Jef Stevens, Stijn Van den Bossche, Mieke Van Hecke en Lieve Van Hoofstadt.
Keywords: Festschrift - Libri Amicorum; 374.7 <493-17> -- Education permanente. Permanent education. Volksontwikkeling. Vormingswerk voor volwassenen nen--Vlaanderen. Vlaams Gewest. Nederlandstalige Gemeenschap in België; 331.105.44 <493> -- Vakbeweging. Vakvereniging. Vakbond--België; 374.7 <493-17> -- Education permanente. Permanent education. Volksontwikkeling. Vormingswerk voor volwassenen nen--Vlaanderen. Vlaams Gewest. Nederlandstalige Gemeenschap in België; 331.105.44 <493> -- Vakbeweging. Vakvereniging. Vakbond--België