Jongeren in cijfers en letters bevindingen uit de JOP-monitor 2. - Deklerck, Johan; Siongers, Jessy; Vettenburg, Nicole; JOP; Steunpunt Beleidsrelevant Onderzoek 2007-2011. Cultuur, jeugd en sport (Leuven Acco, 2010)
In Jongeren in cijfers en letters. Bevindingen uit de JOPmonitor 2 wordt de leefwereld van Vlaamse jongeren tussen 12 en 30 jaar in kaart gebracht, op basis van de tweede afname van de JOP-monitor. Een brede waaier aan thema's komt hierbij aan bod: jongeren in hun socialisatieruimtes (gezin, school, werk en verenigingsleven), vrijetijdsbesteding en mediagebruik, levensloopperspectieven, onveiligheidsgevoelens, etnocentrisme en delinquentie. Dit boek komt hiermee tegemoet aan de nood naar een meer uitgebreide kennis en een meer accurate beeldvorming van jongeren. Kortom, een schat aan recent empirisch materiaal voor jeugdwerkers, beleidsmedewerkers, onderzoekers en iedereen die een blik wil werpen op de hedendaagse jongerencultuur.
Sociale achtergrond en studerenden in Vlaanderen
Keywords: Teenagers -- Social conditions -- Belgium -- Flanders -- Statistics; Young adults -- Social conditions -- Belgium -- Flanders -- Statistics