Schooltas vol verdriet leren omgaan met rouw in de klas. - Genijn, Karin (Leuven Acco, 2013)
De school is de plaats bij uitstek waar kinderen kunnen leren door samen te spelen en conflicten uit te praten op de speelplaats. Maar wat als het verdriet plots immens groot is? Kan de school met haar leerlingen samen op weg gaan in het rouwproces? Dit boek is een relaas van een school die één van haar leerlingen verloor en is bedoeld ter ondersteuning voor hulpverleners in de brede zin (leerkrachten, directies, zorgleerkrachten, CLB-medewerkers, pedagogische begeleiding...). De concrete werkvormen zijn ook toepasbaar bij andere verlieservaringen waarmee men op school te maken kan krijgen. Karin Genijn werkt als vertrouwensleerkracht op een school voor buitengewoon onderwijs en ze geeft vormingen aan professionals en kinderen.