Islam, van nature een vijand? - Platti, Emilio Giuseppe Angelo O.P. 1943-; De Vleeschouwer, Katrijn (Averbode Altiora, 2003)
De vraag of islam en christendom, islam en moderniteit mekaar uitsluiten, verplicht ons om terug te gaan naar het prille begin. Hoe spreekt de Koran over de christenen? Hoe kan men de huidige wrevel of wrok van sommige moslims ten overstaan van het zogenaamde 'Westen' begrijpen? Is er een fundamenteel probleem in de islamitische theologie dat aan de basis ligt van de schok van beschavingen? Vanwaar komt het negatieve imago van moslims in de Latijnse Middeleeuwen? Kan men eigenlijk nog op eenzinnige wijze spreken over dé islam? Staan moslims niet voor een hemelsgrote uitdaging om hun identiteit opnieuw te definiëren? Hoe verhoudt zich het islamitische recht tot de rechten van de mens? En wat is eigenlijk 'geloven'? (Bron: covertekst)
Keywords: 297 -- Islam. Mohammedanisme; 297.116*1 -- Relatie Islam tot Christendom