Luister Je, God? vijftig psalmen voor kinderen en jonge tieners. - Roosen, Erwin; Verplancke, Klaas; Moons, Sofie (Averbode Altiora, 2007)
Wie een beetje vertrouwd is met het Oude Testament, weet dat het boek van de psalmen een schat aan eeuwenoude gebeden herbergt. De meeste ervan zijn drieduizend jaar oud, maar vormen door hun poëtisdhe eenvoud een tijdloze rijkdom. Voor dit boekje heeft Erwin Roosen er vijftig uitgekozen en telkens geprobeerd om een goed evenwicht te vinden tussen de originele woorden van de psalmist en de taal en het leven van jonge mensen van vandaag. (Bron: covertekst)
Het boek van de Psalmen uit het Oude Testament herbergt een schat aan eeuwenoude gebeden. De meeste zijn drieduizend jaar oud, maar vormen door hun poëtische eenvoud een tijdloze rijkdom. Voor dit boek heeft de auteur er vijftig uitgekozen en telkens geprobeerd om een goed evenwicht te vinden tussen de originele woorden van de psalmist en de taal en het leven van jonge mensen vandaag.