Wat na de Tora kwam Rabbijnse literatuur van Tora tot Kabbala. - Musaph-Andriesse, R.C.. (Baarn Ten Have, 1985)
De auteur legt technisch en schematisch, doch op een duidelijke, leesbare manier uit wat moet worden verstaan onder rabbijnse literatuur van Tora (de eerste vijf boeken en het Oude Testament) tot Kabbala (mystieke geschriften). De schrijfster legt duidelijk uit hoe de joodse 'canon' (officiële lijst van bijbelboeken) ontstond, welke geschriften er niet bij horen, en wat de verhouding is tussen de joodse canon enerzijds en de protestantse en de rooms-katholieke anderzijds. Veel aandacht gaat naar 'Midrasj' en 'Talmoed', evenals naar de middeleeuwse rabbijnse literatuur.
Keywords: Rabbinical literature -- Outlines, syllabi, etc; 296*13 -- Midrasj