Rituelen waarom we niet zonder kunnen. - De Dijn, Herman (Antwerpen Polis, 2018)
Mensen zijn eigenlijk vooral rituele wezens. Ze proberen zich, via rituelen en symbolen, te verhouden tot de wonderen die het leven werkelijk zin geven. De niet-aflatende interesse in rituelen en spiritualiteit, ook in onze postmoderne tijd, toont de blijvende aanwezigheid van het verlangen naar betovering.Tegelijk lijkt er iets fundamenteel veranderd. Religieus geïnspireerde rituelen en vormen van spiritueel weten worden vandaag beschouwd als instrumenten die je naar goeddunken kunt gebruiken.Kunnen het wonder en de verwondering in die context wel overeind blijven? In dit erudiete en verrassende boek laat Herman De Dijn alle grote thema’s de revue passeren: verwondering en wetenschap; rituelen en symbolen; vrijheid, gezag en traditie; religie en spiritualiteit in een postmoderne wereld.
Keywords: 291.1 -- Godsdienstfilosofie