De Bijbel is van iedereen het dagelijks leven geïnspireerd - Geybels, Hans 1971-; De Vries, Peter (Amsterdam AUP, 2018)
Hebt u een Bijbel in de boekenkast? Neemt u die vaak ter hand? Of is het jaren geleden dat u nog eens door dit boek bladerde? En altijd is er die ene passage die als een steentje in de schoen zeurt, die ons wakker houdt én wakker schudt, die ons aanspreekt. Bij de een is dat het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Bij de ander kan het Bijbelverhaal beklijven van Samuël die driemaal geroepen wordt door God. En weer een ander wordt getroffen door het verhaal van de ongelovige Thomas, die eerst moest zien, alvorens te geloven. Aan meer dan dertig Nederlanders en Vlamingen, gelovig of minder gelovig, uit alle lagen van de samenleving - van politici tot mensen uit de culturele wereld, van economen tot andere wetenschappers - vroegen we wat hun favoriete Bijbelpassage is en waarom. Wat betekent die passage concreet in hun leven? Hoe geeft het richting? Waarom worden ze erdoor geraakt? Wat doet het met (een bepaald facet van) hun werk, hun relatie, hun gezinsleven. De Bijbel is van iedereen is een boekproject van Logia - een Belgische denktank met een benadering vanuit een christelijke inspiratie. Het boek toont hoe de Bijbel interfereert in het gewone leven, richting geeft aan doen en laten. Van u, van ons. De Bijbel als inspiratiebron voor het dagelijks leven. (flaptekst)
volwassenen