De mateloosheid van het christendom over naastenliefde, betekenisincarnatie en mystieke liefde. - Moyaert, Paul 1952- (Nijmegen SUN, 1998)
In 'De mateloosheid van het christendom' bepleit Paul Moyaert een radicaal andere dan een hedendaagse opvatting van religie en in het bijzonder van de christelijke godsdienst. Hij laat zien dat in de christelijke naastenliefde, de christelijke zin voor symbolen en de christelijke mystieke liefde telkens een aspect van de religie naar voren komt dat zich nog niet heeft laten domesticeren door de normen van het moreel fatsoen, door de eisen van de rede en door het ideaal van psychisch welzijn.
Keywords: Christian ethics; Love -- Religious aspects&delete& -- Christianity; Mysticism; Symbolism; 248.145.13 -- Liefde; 21*01 -- Godsdienstfilosofie: christelijke religie: filosofisch en rationeel -- Godsdienstfilosofie: christelijke religie: filosofisch en rationeel