Help! Ik ben gelukkig schizofrenie van een samenleving - Van de Voorde, Mark. (Kalmthout Pelckmans, 2015)
De auteur fileert de schizofrenie van onze tijd. Zijn conclusie luidt: we zijn bang, de angst heeft ons in de greep. Hij gaat niet alleen na hoe het zover is kunnen komen. Hij analyseert ook de gevolgen. De sentimentalisering en de verruwing van de samenleving vormen een tweeling: we hebben troost nodig omdat we bang zijn, we worden boos omdat we bang zijn (niet getroost te zullen worden). Niet langer het gedrag tegenover de anderen is kernstuk van ons morele denken, maar de omgang met onszelf. De kern van die huidige angstpsychose? We weten niet meer wie we zijn. We moeten de vraag durven stellen naar onze identiteit en durven terugkeren naar onze geestelijke wortels.