Ethiek in witte jas zorgzaam omgaan met het leven. - Gastmans, Chris; Dierickx, Kris 1964- (Leuven Davidsfonds, 2002)
Zij staan vaak voor ethisch moeilijke keuzes: niet alleen artsen, maar ook verplegers, hulpverleners, familie en de patiënt zelf. Bij het begin en het einde van het leven. Maar vaker nog in de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg. Krijgt de patiënt inspraak in de behandeling? Mogen ouderen mee beslissen? Hoe wordt de maaltijd 'verzorgd'? Deze verborgen 'details' kunnen een wereld van verschil maken. De auteurs van dit boek werken vanuit een verruimde zorgvisie: ze benaderen de mens in zijn totaliteit. En ze laten zien hoe de menselijke waardigheid bij grote, maar vooral ook bij de kleine ingrepen van alledaag centraal kan staan. (Bron: covertekst)
11. Nadenken ter wille van de mens. De uitdaging van de (inter)nationale commissies voor medische ethiek
Keywords: Bioethics; Ethics, Clinical; Ethics, Medical; 241.63*2 -- Theologische ethiek: medische ethiek: dokter; verpleegster; ziekenhuis; 17.023.33 -- Biologische doeleinden. Bio-ethiek; bioethiek. Übermensch. Medische deontologie; 179 -- Algemene zedelijke vraagstukken; 614.22 -- Regulations concerning dissection, vivisection