Gezocht : gelovige - Depoorter, Annekatrien; Kerckhoven, Dirk; Galle, Erik.; De Maeyer, Peer.; Van Luchene, Leon; Pauwels, Leo (Leuven Davidsfonds, 2002)
Hoewel niet gewijd, zijn leken niet minder ingewijd wanneer het om geloof gaat. Ze beschikken over een eigen perspectief, dat vertrekt vanuit de geleefde werkelijkheid. Hun gelovig zoeken en tasten maakt problemen, vragen en ervaringen bijzonder indringend. Wil de Kerk, die zelf graag de touwtjes in handen houdt, zich laten dragen door een gemeenschap van actieve gelovigen? Durft ze op te komen voor eenzamen, ouderen, mensen in armoede, jongeren, ex-gedetineerden en vluchtelingen in de eigen buurt? Spreekt de Kerk wel de taal van de 21ste eeuw? En waarom blijft het zo moeilijk om vrouwen volwaardig te laten participeren, ook in beleidsfuncties? (Bron: covertekst)
Keywords: 256*41 -- Lekenapostolaat: betrekkingen met de hiërarchie; mandaat van de Katholieke Aktie