Vierduizend jaar geleden het leven van 2000 - 1000 v. Chr. - Bibby, Geoffrey; Rasch, Gerard (Amsterdam Meulenhoff, 1980)
Dit boek plaatst de gebeurtenissen zo in de tijd dat duidelijk blijkt wat er gelijktijdig op verschillende plaatsen op onze aardbol gebeurde. Daartoe heeft de auteur deze uitgave opgedeeld in vier boeken. Stapsgewijs worden zo de duizend jaar onthuld en komt de lezer in aanraking met belangrijke ontdekkingen, die ons leven tot op heden beïnvloeden : de ontwikkeling van het alfabet door de Feniciërs, de kunst van het ijzersmeden, de eerste aanzetten van filosofieën waarin de mens centraal staat (Chou), enz.