Kamelen, emirs en paleizen : Arabieren aan de Golf - Verlinden, Peter; Borms, Kris; Depaemelaere, Geert; Aerts, Sin (Leuven Davidsfonds, 1991)
Kamelen grazen in de oase onder een bloedhete zon. Spelende kindeen jagen joelend enkele geiten door het tentenkamp. De mannen komen terug van hun werk in de dadelplantages, de vrouwen maken het middagmaal klaar...: een idyllisch kiekje van nauwelijks twintig jaar geleden. Op enkele kilometers van de oude nederzettingen, rijzen nu grootsteden met manhattan-allures op uit het dorre woestijnzand. Met één sprong kwam men van de middeleeuwen in de 20ste eeuw. Want oliedollars maken alles mogelijk... (Bron: covertekst)