Gezien het gezin feiten en waarden. - Bouckaert, L.; Bundervoet, Jan; Burggraeve, Roger S.D.B. 1942-; Cardoen, Edith; De Dijn, Herman; De Maeyer, Gregie; Deyaert, Alex; Dumon, Wilfried A..; Evers-Kiebooms, Gerry; Eyben, Emiel 1942-; Maertens, Guido; Roosens, Eugeen; et al. (Leuven Davidsfonds, 1995)
Dit boek analyseert de nieuwste evoluties en hun inwerking op de kleinste democratie in het hart van de maatschappij : de verzilvering en ontgroening van de samenleving, het stijgend aantal echtscheidingen en de begrippen trouw en duuzaamheid binnen het huwelijk, de relatie biologische ouders versus nieuwe ouders, de ambitie van de nieuwe vader die zijn verzorgende rol opeist, de noodzaak van opvoeding in zelfwording en zelfvertrouwen vroeger en nu, de opvattingen omtrent familie in andere culturen, de gestolen jeugd van jongeren, oudermishandeling, kindermishandeling en exterme verwenning als uitwassen van de relatie ouder-kind.
Keywords: Families; Interpersonal relations; Family; 314.6 -- Gezinnen. Huishoudingen --(demografie); 316.356.2 -- Gezinssociologie; Collected Works